Veel ruimte voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling Wim is manager Bestuurszaken

Compleet nieuw team

“In 2017 ben ik gestart als manager van Bestuurszaken. Door alle veranderingen heb ik een heel nieuw team van professionals mogen oprichten. Ik ben trots op de complimenten die ik krijg over de goede, ervaren mensen in mijn team.    

Ketenregie denken

Toen ik hier binnenkwam heb ik het ketenregie denken geïntroduceerd. In het ketenregie overleg worden door diverse afdelingen complexe problemen besproken. Het is efficiënt om de neuzen dezelfde kant op te zetten, voordat een notitie ter advisering of besluitvorming geschreven wordt. Ik vind het leuk om de spin in het web te zijn en om mij met de gehele keten te mogen bemoeien. Door het ketenoverleg is er meer samenwerking tussen de afdelingen en collega’s.      

Kwaliteit in huis

Ik vind het belangrijk om de collega’s die rollen te geven die bij ze passen en die ze leuk vinden om te doen. Ik sta open voor de mening van anderen en pas mijn mening hier gerust op aan. Op deze manier komen we samen tot een nóg beter idee. 

De kritieke prestatie-indicatoren (KPI’s) voor het nieuwe jaar stellen we op met de hele afdeling; de collega’s laat ik zelf aan het woord over een thema tijdens een bestuursvergadering. We hebben zoveel kwaliteit in huis!      

Actief leren is een must 

Ik vind het bijvoorbeeld leuk om na te denken over de toekomst van Pensioenen en Fiduciair Management. Hierover heb ik overleg met andere pensioenfondsen en leveranciers. Het is belangrijk om te netwerken en te leren van anderen. Wat mij opvalt zijn de ruime opleidingsmogelijkheden die SPF Beheer heeft. Heb je een opleiding voor je werk nodig, dan wordt hier budget voor vrijgemaakt. 

Tip    

Bij SPF Beheer moet je niet alleen onder tijdsdruk kunnen werken, maar je moet ook over je eigen afdeling heen kunnen kijken. Kom je bij ons werken? Lees gelijk het Pensioenreglement, het Uitvoeringsreglement en de ABTN. Je bent dan meteen inhoudelijk goed op de hoogte.”      

Bestuurszaken

Onze afdeling bestuurszaken is de verbindende schakel tussen de pensioenfondsbesturen voor wie we werken en onze eigen organisatie. Ze ondersteunen en faciliteren de besturen en spelen een centrale rol in de regie door de keten van ons bedrijf. 


Meer collega's