De breedte van de functie maakt mijn werk afwisselend

Eefje is HR-adviseur


In beweging

Sinds 2006 fiets ik elke ochtend met veel plezier naar SPF Beheer. Mijn werk is uitdagend en afwisselend. Onze afdeling is sterk in ontwikkeling. De afgelopen periode hebben we flink ingezet op de digitalisering en  automatisering van HR-processen. Daarmee verschuift ons werk van uitvoerend naar een meer coördinerende en regisserende rol. 

 

Brede functie

Onze afdeling is klein. Dat wil zeggen dat je met het HR team een grote diversiteit van onderwerpen voorbij ziet komen op strategisch, tactisch en operationeel gebied. Op het ene moment zit ik met de directie om tafel om te praten over de opzet van een nieuwe medewerkersbelevingsonderzoek. Vervolgens ben ik ook verantwoordelijk om te zorgen voor de praktische uitvoering. Die breedte maakt mijn werk afwisselend.

 

Uitdagende arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is veranderd. Werkgevers moeten veel meer moeite doen om goede mensen aan te trekken en aan zich te binden. Ik merk ook dat mensen andere eisen stellen aan hun werk. Jonge talentvolle mensen willen betekenisvol zijn en doen waar ze goed in zijn. Daarom is het belangrijk dat wij richting de arbeidsmarkt heel goed duidelijk maken waar wij als SPF Beheer voor staan.

 

Continu verbeteren

Mensen maken het verschil, zegt men vaak. En dat is ook zo. Zeker bij SPF Beheer. Maar dat gaat niet vanzelf. Continu verbeteren is hard werken voor iedereen. Als afdeling HRM willen we daaraan bijdragen. Wat is er voor nodig om onze mensen te laten excelleren? Samen met mijn collega’s ben ik daarin sparringpartner voor directie, managers en medewerkers.    

HRM

Met een klein en compact team van professionals ondersteunt onze afdeling HRM de organisatie. Ze adviseren directie en management om het beste uit mensen naar boven te halen en spelen een belangrijke rol in de werving en selectie van nieuwe medewerkers. 

Meer collega's