Van trainee tot portefeuille manager externe mandaten

Joseph is portefeuille manager Externe Mandaten

Brede interesse

In 2011 ben ik gestart bij SPF Beheer als trainee. Ik heb in Tilburg de masters Finance en Strategisch Management gevolgd. Ik heb een financieel profiel, maar combineer dat met een brede interesse. Tijdens mijn traineeship wilde ik uitvinden wat ik nu echt leuk vind en welke richting het beste bij me past. Het traineeship van SPF Beheer bood mij daar uitstekende mogelijkheden voor. Zo heb ik zeer uiteenlopende opdrachten gedaan. Niet alleen bij het directoraat Vermogensbeheer, maar bijvoorbeeld ook bij de afdelingen HRM en Klantcommunicatie. Die breedte sprak mij aan. 


Doorstromen

Na anderhalf jaar als trainee werkzaam te zijn geweest ben ik begin 2013 doorgestroomd naar de functie van beleggingsstrateeg. Ik heb mij bezig gehouden met het beleggingsbeleid van het Spoorwegpensioenfonds en SPOV. In bijna vijf jaar tijd heb ik hier veel geleerd en met plezier gewerkt. Eind 2017 solliciteerde ik naar de functie van portefeuille manager externe mandaten en werd aangenomen. Ik had zin in een nieuwe uitdaging!


Nieuw vakgebied en reizen naar het buitenland

Als portefeuille manager externe mandaten ben ik medeverantwoordelijk voor de selectie en monitoring van externe vermogensbeheerders. Met een team van drie personen zijn we nauw betrokken bij alle externe vastrentende- en aandelenmandaten. Regelmatig bezoeken we onze managers in het buitenland. Mijn eerste werkreis ging naar Londen. Daar heb ik samen met mijn collega een aantal externe vermogensbeheerders bezocht. Een erg boeiende trip! 


Fiduciair beheer

Fiduciair Beheer adviseert onze klanten over het beleggingsbeleid en de uitvoering hiervan. Het gaat om strategische keuzes zoals asset alloactie en rente/ valuta-afdekking. Naast advisering is de afdeling verantwoordelijk voor het selecteren en monitoren van vermogensbeheerders.

Meer collega's