Uitdagend werk en een goede onderlinge sfeer

Nadja is portfoliomanager Maatschappelijk Verantwoord Beleggen


Van Maastricht naar Utrecht

“Na mijn studie in Maastricht wilde ik graag een traineeship volgen in de financiële sector. Op internet zag ik het traineeship van SPF Beheer: een 2-jarig traineeship in een kleine organisatie én in de randstad. Een nieuw begin, een volwaardige startersfunctie, een andere woonplaats en nieuwe mensen leren kennen. Dat is wat ik wilde!   


Ambities waarmaken

Mijn eerste opdracht was bij Vermogensbeheer. Hierna heb ik nog opdrachten gedaan voor de directie, Veherex en HRM. Na een jaar kwam er een functie vrij bij Vermogensbeheer die mij erg aansprak en in lijn lag met mijn studie: een combinatie tussen beleggen en maatschappelijk verantwoord beleggen. Ik heb gesolliciteerd en werd aangenomen!    


Maatschappelijke impact

Ik onderzoek de bedrijven waarin we beleggen voor onze klanten. Bij de selectie van de bedrijven spelen financiële overwegingen (winst) een rol, maar even vanzelfsprekend is het dat we die bedrijven beoordelen op hun maatschappelijke impact. Zo professionaliseren we ons steeds een beetje meer als maatschappelijk verantwoord belegger.


Frisse wind

Bij SPF Beheer zwaait een nieuw directieteam de scepter. Een fris team dat met een open blik naar onze organisatie kijkt. En met zijn állen kijken we waar verbeteringen mogelijk zijn en hoe we efficiënter kunnen werken.   


Goede werksfeer 

Ik voel mij thuis bij SPF Beheer. De goede relatie tussen collega’s maakt het werk leuk. Regelmatig worden er onderling borrels georganiseerd. Binnenkort gaan we zelfs met een groepje oud-trainees op wintersport!”  

Portfoliomanagement

De afdeling portfoliomanagement is verantwoordelijk voor de intern beheerde beleggingen van de klanten van SPF Beheer. Zo beheren zij onder meer onze Strategische aandelenportefeuille (SAP) en de Strategische Bedrijfsobligatiesportefeuille (SBO). Maatschappelijk Verantwoord Beleggen is een integraal onderdeel van het beleggingsbeleid.

Meer collega's