Korte lijntjes en open communicatie Angela is senior Pensioenjurist


Hartje centrum

Ik ben bij SPF Beheer komen werken vanwege de (geringe) grootte van het bedrijf. Maar de ligging heeft zeker ook meegespeeld: in het centrum van Utrecht, vlakbij het centraal station! Het kantoor van mijn vorige werkgever lag op een somber industrieterrein. Ik ging altijd met de auto naar mijn werk en in de lunchpauze bleef ik vaak binnen, want buiten was er weinig te beleven. Nu ga ik met de trein naar mijn werk en heb ik geen last van files. En in de lunchpauze loop ik samen met mijn collega’s langs de grachten van Utrecht. Dat vind ik heerlijk!     

 

Goede afstemming

Ik houd me voornamelijk bezig met bestuursstukken, voor zowel de juridische kant als de beleids- en uitvoeringskant. Om mijn werk goed te kunnen doen werk ik nauw samen met onze opdrachtgevende klanten en met andere afdelingen binnen SPF Beheer. Eens in de twee weken hebben we een ketenregie-overleg. Hier worden de complexe problemen met elkaar besproken en wordt het plan van aanpak goed met elkaar afgestemd. Dit werkt erg goed.      

 

Open communicatie

Het voordeel van het werken bij een kleiner bedrijf als SPF Beheer zijn de korte lijntjes. Je weet bij wie je op welke afdeling terecht kunt en je loopt gemakkelijk naar elkaar toe, zelfs naar de directie. De communicatie vanuit de directie vind ik ‘open’. Onze vier directieleden betrekken de collega’s bij zoveel mogelijk zaken.     

 

Kennis delen

Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen in de pensioenwereld. 

Ik bezoek daarom regelmatig congressen en seminars. De kennis die ik vergaar deel ik met mijn collega’s. En zit er een grote wijziging aan te komen die gevolgen heeft voor onze bedrijfsvoering, dan geef ik een presentatie  aan mijn collega’s. Na afloop worden er vaak  nuttige vragen gesteld. Zo houden we onze kennis op peil, leren we van elkaar en kunnen we onze klanten optimaal bedienen.      

Bestuurszaken

Onze afdeling bestuurszaken is de verbindende schakel tussen de pensioenfondsbesturen voor wie we werken en onze eigen organisatie. Ze ondersteunen en faciliteren de besturen en spelen een centrale rol in de regie door de keten van ons bedrijf. 

Meer collega's