Feestelijke%20start%20project%20Driedam%20te%20Purmerend3_jpg_png.jpg
24
Jan
2018

Feestelijke start project Driedam te Purmerend

Van Wijnen gaat namens SPF Beheer B.V., welke namens Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer optreedt, 64 appartementen realiseren in Purmerend. De feestelijke handeling van het project Driedam is op woensdag 24 januari a.s. door wethouder Hans Krieger uitgevoerd. 

Het nieuwbouwproject is gelegen aan het spoor, naast het trein-/busstation Purmerend-Overwhere en tegenover bestaande woningbouw. De appartementen worden gerealiseerd in drie kleinschalige appartementencomplexen met de historische namen van dijken: De Waker, De Dromer en De Slaper. De Waker en De Slaper zijn 64 luxe afgewerkt vrije sector huurwoningen voor SPF Beheer. De Dromer bestaat uit 38 koopwoningen ontwikkeld in opdracht van Van Wijnen. 

Het terrein rondom de drie appartementengebouwen wordt ingericht als gemeenschappelijke  binnentuin ten behoeve van de bewoners van het project. Parkeren vindt plaats op maaiveld op eigen terrein.  

De bouw van de huurwoningen start in januari 2018 en de eerste woningen worden naar verwachting medio 2019 opgeleverd.

SPF Beheer verzorgt het vermogensbeheer voor oa. Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer. SPF Beheer beheert in totaal een vastgoedbeleggingsportefeuille van circa  1,8 miljard euro. De 64 woningen zullen worden toegevoegd aan de beleggingsportefeuille van SPOV.