Avenu 1895-binnentuin
10
Sep
2020

VOF Draisma Klok heeft net voor de zomer het project ‘Avenu 1895’ in Arnhem opgeleverd aan SPF Beheer. Exact 23 maanden nadat de eerste schep de grond in ging. Het nieuwbouwproject aan de B.P. Verschuerstraat en Van Oldebarneveldtstraat bestaat uit 123 moderne nieuwbouwappartementen inclusief parkeergarage nabij het centrum van Arnhem en is volledig bestemd voor de vrije verhuursector. De appartementen zijn verdeeld over vier woonblokken en zijn gelegen rondom een hoogwaardige en aantrekkelijke binnentuin.

Oplevering op gepaste wijze

De oplevering van het project door VOF Draisma Klok aan SPF Beheer heeft op gepaste wijze plaatsgevonden. SPF Beheer heeft de woningen aangekocht namens Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer en verhuurt de appartementen in de vrije sector. Naast SPF Beheer als opdrachtgever waren twee afgevaardigden van KlokGroep en Aannemingsbedrijf Draisma aanwezig, als participanten van VOF DraismaKlok, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en realisatie van het project. Eerder transformeerde deze combinatie op het voorterrein ook de monumentale ambachtsschool aan Boulevard Heuvelink tot 40 loftwoningen in opdracht van SPF Beheer. Een geslaagde transformatie die afgelopen jaar de publieksprijs won tijdens de Nacht van de architectuur. Samen met het opgeleverde nieuwbouwproject vormt de oudbouw nu een fraai geheel met de ruime binnentuin als centraal punt.

Bauke Robijn, fundmanager Vastgoed bij SPF Beheer:

“Er is momenteel veel te doen over het huursegment in Nederland. De beschikbaarheid van betaalbare huurwoningen staat onder druk. Door de realisatie van dit project zijn 123 huurwoningen toegevoegd aan de Arnhemse woningmarkt. Wij zijn trots op het feit dat wij met de oplevering van dit mooie project, met een zeer gevarieerd woningaanbod, een bijdrage kunnen leveren aan de beschikbaarheid van huurwoningen in deze mooie stad.”

Openbare binnentuin
Een van de grote kwaliteiten van ‘Avenu 1895’ is de fraaie, hoogwaardige binnentuin. Iedereen die hier woont, ervaart de ruimte tussen de gebouwen. Ook voorbijgangers kunnen de tuin in wandelen en het blok doorkruisen. Het is een prettig verblijfsgebied, mede doordat het parkeren in de ondergrondse parkeergarage is opgelost. Tegelijkertijd voorkomt deze privégarage dat de parkeerdruk in de wijk toeneemt door de gerealiseerde woningen.

Moderne invulling
Inbo architecten zorgde voor het ontwerp. Het resultaat is een moderne invulling van het gebied met vier gebouwen, opgetrokken uit ambachtelijk metselwerk. Het woonblok dat centraal in de binnentuin is gelegen, onderscheidt zich door de witte, gestucte buitengevel die op termijn zal begroeien. En een ander gebouw valt op door een bijzonder architectonisch hoogte-element bovenop het gebouw, een licht accent met veel glas en aluminium.

Cadeau voor de buurt

Op de plek van het oude basketbalveld is na de oplevering het geasfalteerde terrein opnieuw ingericht met struiken, bomen, gras en de bestaande tafeltennistafel wordt in dit groen geplaatst. De inrichting van dit gebied is in overleg met de buurt tot stand gekomen. De herinrichting van dit gebied is een initiatief geweest van de Gemeente Arnhem, VOF DraismaKlok en SPF Beheer. Maurice Wieland vertelt namens VOF DraismaKlok: “We zijn trots op het eindresultaat van het project. Het is erg mooi geworden, maar de realisatie heeft best een impact op de buurt gehad. We zijn dan ook blij dat we iets terug hebben kunnen doen voor de buurt waar men nog lang plezier van kan hebben.

Bezoek de website voor meer informatie over het project en de appartementen: www.avenu1895.nl

SPF Beheer verzorgt het vermogensbeheer voor Stichting Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer en beheert als zodanig een vastgoedbeleggingsportefeuille van circa 2 miljard euro.

Kijk hier voor een impressie https://vimeo.com/439544507