Persbericht 01-10-2020.PNG
01
Okt
2020

SPF Beheer tekent koop- en turnkey realisatieovereenkomst


Vandaag hebben SPF Beheer, Ballast Nedam West en ontwikkelaar Kieboom & Van Wezel een koop- en turnkey realisatieovereenkomst getekend die voorziet in de koop en verkoop van 125 huurwoningen in het nieuwbouwproject King's Park in Oosterheem te Zoetermeer. SPF Beheer koopt de woningen aan in opdracht van Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer.

King’s Park te Zoetermeer is een gezamenlijke ontwikkeling van Kieboom & Van Wezel en Ballast Nedam West en bestaat totaal uit 218 woningen in een groene setting.

Ad Heeman (SPF Beheer) is zeer tevreden met de nieuwste acquisitie: "De aankoop van deze energiezuinige woningen past goed in onze strategie om te beleggen in duurzame huurwoningen op de betere locaties binnen Nederland en is daarmee een waardevolle uitbreiding van onze vastgoedportefeuille. Van de 125 woningen gaan wij 54 appartementen in de middel dure sector verhuren. Dat was een uitdrukkelijke wens van de gemeente Zoetermeer en sluit aan bij onze focus te investeren in het middensegment huurwoningen. Verder leveren we met 41 eengezinswoningen een mooie bijdrage aan de beschikbaarheid van eengezinshuurwoningen in Zoetermeer."

Peter van Wezel geeft namens Kieboom & Van Wezel en Ballast Nedam aan ook zeer content te zijn met SPF beheer als koper: "SPF heeft zich gedurende het gehele traject niet alleen als koper, maar ook als ontwikkelpartner opgesteld. Zo kom je gezamenlijk tot het beste resultaat. Het project King’s Park is wat ons betreft echt een kwalitatief hoogwaardige toevoeging aan de wijk Oosterheem."

De bouw van de woningen wordt door Ballast Nedam West uitgevoerd en gaat naar verwachting circa 1,5 jaar duren. Het vergunningentraject loopt volgens planning en men verwacht het eerste kwartaal van 2021 te starten met de bouw.

De aankoop van de woningen voor SPF Beheer is begeleid door JNW Makelaars - Taxateurs.


Naast de 125 vrije sector huurwoningen omvat het project King’s Park ook 93 koopappartementen. De verkoop daarvan is inmiddels gestart en verloopt voorspoedig. Verkopend Makelaar is Schieland Borsboom te Zoetermeer.
Zie voor meer informatie https://www.kingspark.nl/