Bunkertoren 2
11
Apr
2019

SPF Beheer verwerft 127 appartementen in het project BunkerToren in Eindhoven

SPF Beheer, RED Company, Being Development en Van Wijnen hebben op vrijdag 5 april overeenkomsten getekend voor de realisatie van de nieuwe woontoren. De bouw van de transformatie van de monumentale Bunker ten noorden van station Eindhoven gaat definitief van start. Onder de naam BunkerToren wordt het voormalig studentencentrum van de Technische Universiteit Eindhoven getransformeerd en uitgebreid.

Indrukwekkende plint
Het pand van het voormalige studentencentrum wordt getransformeerd en uitgebreid met  een 100 meter hoge woontoren met 85 koopappartementen en 127 huurappartementen. De huurappartementen variëren in oppervlakte van 56 tot 100 m2. Daarnaast bevat het gebouw een plint met een grand café van 980 m2 en 3.000 m2 kantoren en een ondergrondse parkeergarage.

Respect
Het markante en monumentale gebouw, ontworpen door befaamd architect Huig Maaskant uit de late wederopbouwperiode, wordt herontwikkeld tot een 100 meter hoge woontoren. Diverse architectonische elementen van het huidige gebouw hebben Powerhouse Company geïnspireerd in het ontwerp, waarmee een onlosmakelijk geheel wordt gecreëerd en het ontwerp van Maaskant met respect wordt behandeld. Rond de woontoren komt een park dat aansluit op de groene TU/e-Campus.

Start van het project in april 2019
Ontwikkelaars RED Company & Being Development hebben het terrein verworven en leiden de ontwikkeling van de BunkerToren. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Powerhouse Company. Delva Landscape Architecture & Urbanism is verantwoordelijk voor het landschapsontwerp. De bouwer is Van Wijnen. Vanaf april 2019 starten de voorbereidende sloopwerkzaamheden. De oplevering is gepland in het eerste kwartaal van 2022.

Voor meer informatie: www.bunkertoren.nl